שוק הרכב החשמלי (EV) ממשיך להתמודד עם חוסר איזון בין היצע וביקוש, וכתוצאה מכך המחירים יורדים. יצרניות הרכב מרוויחות פחות. במהלך סוף השבוע, טסלה (NASDAQ: TSLA) ו-BYD המשיכו במלחמת המחירים שלהם כאשר טסלה העניקה תמריצים של כמעט 5,000 דולר לקונים עד סוף מרץ.
המשקיעים לא הגיבו בחביבות ולא רק טסלה הושפעה, למרות שהמניות ירדו ב-7.9% במסחר ביום שני. מניית Rivian Automotive (NASDAQ: RIVN) ירדה גם היא ב-7% ו-Lucid Group (NASDAQ: LCID) ירדה ב-6.9%. בשעה 14:00. ET, שלושת יצרניות ה-EV ירדו ב-7.5%, 4.5% ו-6.8% בהתאמה.

מלחמת המחירים של טסלה נמשכת
מאז סוף 2022, טסלה מורידה מחירים כדי למנוע החזקת מלאי ומפעלים פועלים במלוא המהירות. אבל במהלך הזמן הזה, הרווח הגולמי שלה ירד ביותר מ-10%.
התוצאה היא הרבה פחות רווחיות לכל רכב והיא מתחילה לפגוע ברוחיות החברה, למרות הצמיחה במסירות.
מלחמות מחירים בדרך כלל אינן מסתיימות בטוב בייצור. עם חברות שמתמרצות לייצר כמה שיותר כלי רכב כדי להגביר את ניצול הייצור, ובסופו של דבר מספקות יתר על המידה לשוק. זה יכול לגרום להפסדים ולפעמים החברות לא מתאוששות.
Rivian וליקוויד מסתכלות על טסלה
אם טסלה תצטרך להוריד מחירים כדי למכור יותר האם גם המתחרים יעשו זאת?
בסופו של דבר, הם כנראה יצטרכו לעשות את אותו הדבר רק כדי להתחרות וזו הבעיה של Rivian ו-Lucid. שתי החברות מפסידות כסף, כלומר הפחתת המחירים רק תחמיר את ההפסדים.
זה הופך לספירלה כלפי מטה עבור החברות הללו. הפסדים צריכים להיות ממומנים על ידי מכירת מניות או חוב, שהופכים קשים יותר ככל שמחירי המניות יורדים.
עסקי הרכב החשמליים אינם רק כיף ומשחקים
הרבה מניות EV הגיעו להערכות שווי גבוהות על הרעיון שסטארט-אפים יוכלו לשחזר את יעד הרווח הגולמי של טסלה של 25%, אליו הגיעה לזמן קצר במהלך המגיפה. אבל כעת לביקוש יש גבולות אפילו ליצרן הרכב החשמלי הגדול ביותר וגם הוא נפגע.

גבי מנעולים שכפול מפתחות לרכב
שכפול מפתח לרכב שירות אמין ומקצועי. גבי מנעולים מנעולן מקצועי ומוסמך.